BrainMax Coffee Aroma (Arabica 30% + Robusta 70%), zrnková káva, BIO, 1000 g *CZ-BIO-001 certifikát

Coffee Aroma představuje ideální rovnováhu mezi kávou Arabica a Robusta. Přestože obě odrůdy kávy mají jiné podmínky pro pěstování, jsou také jinak náročné na klimatické vlivy okolního prostředí při pěstování, jejich chuť se výborně doplňuje. Káva má plnější chuť, méně kyselosti a díky většímu podílu Robusty také více kofeinuOrganický původ, zajišťuje pěstování bez pesticidů a jiných chemických látek. Káva je balena v tmavém, dobře těsnícím obalu, který je 100% recyklovatelný.

Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 43698
Značka: BrainMax
629 Kč / ks 562 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 1.1 kg
EAN: 8594190029054
Položka byla vyprodána…
BrainMax Coffee Aroma (Arabica 30% + Robusta 70%), zrnková káva, BIO, 1000 g *CZ-BIO-001 certifikát
Novinka Tip

Italská káva ve správném poměru zrn

Ideální spojení a dokonalá souhra chutí Arabiky a Robusty. Káva má méně kyselosti a díky většímu podílu Robusty také více kofeinu. Ideální je v přípravě kávy, které vyžadují přidání mléka jako je třeba latté.

káva
kava priprava

Jak kávu připravovat?

Pro chuť čerstvě mleté kávy namelte množství zrn dle potřeba k okamžitému použití. Podle hrubosti mletí je tato káva vhodná pro přípravu espressa nebo filtrované kávy. Doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě, protože vzduch kávě škodí a káva tak přichází o své aroma. Káva má tendenci absorbovat vše, co se nachází v jejím okolí, proto ukládejte mimo ostatní potraviny, především koření a jiné aromatické potraviny.

Nejvhodnější čas na kávu?

Pokud máte kávu jako jeden ze zdrojů energie během dne zaměřte se na konkrétní hodinu. Během dne totiž dochází se kolísání hladiny kortizolu a v případě, že si dáte kávu ve chvíli, kdy je hladina kortizolu na vrcholu, můžete tím narušit normální ranní produkci kortizolu a zatěžovat nadledvinky. Hladina kortizolu vyvrcholí kolem 8:30, poté začne klesat a kolem poledne jeho hladina znovu stoupne. Takže 9:30 až 11:00 je nejvhodnějším časem pro maximální využití kofeinu.

kdy si dat kavu

Organická káva

Za BIO kvalitu jsou označeny pouze kávy, u kterých se při pěstování používají pouze organická hnojiva bez použití umělých chemických látek. A to jak v samotné sezóně pěstování, tak ani v předešlých letech. Organické pěstování kávy navíc přispívá k udržitelnému životnímu prostředí, protože zvyšuje odolnost rostlin vůči chorobám. Káva je balena v tmavém, dobře těsnícím obalu, který je 100% recyklovatelný.

bio kava

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

 

Složení: 70% Robusta, 30 % Arabica.

Země původu: Itálie

Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 1 Kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: