BrainMax Coffee Káva Peru Grade 1, mletá, BIO, 1000 g *CZ-BIO-001 certifikát

100% organická Arabica pocházející z regionu Amazonas. Jednoho ze sedmi regionů provincie Utcubamba. Chuť káva je sladká s náznaky zralého ovoce s lehkou až střední kyselinkou. Káva je tříděna ručně a do nejvyšší jakostní třídy Gr. 1 jsou vybírána ta nejlepší zrna bez příměsi. Káva je balena v tmavém, dobře těsnícím obalu. Hrubost mletí se hodí pro všechny přípravy kávy, nejvíce ovšem doporučujeme pro přípravu v moka konvičce nebo v kávovaru.

 
Skladem
Kód: 45360
Značka: BrainMax
749 Kč / ks 669 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 1 kg
EAN: 8594190029993
BrainMax Coffee Káva Peru Grade 1, mletá, BIO, 1000 g *CZ-BIO-001 certifikát
Novinka

Nejvyšší kvalita organické kávy z Peru

100% organická Arabica se sladší chutí a náznaky zralého ovoce. Káva je tříděna ručně a do nejvyšší jakostní třídy Grade 1 jsou vybírána ta nejlepší zrna bez příměsi.

káva
káva

Jak kávu připravovat?

Káva je namletá pro okamžitou přípravu v moka konvičce, pákovém kávovaru nebo jako cold brew. Nicméně stejně tak můžete použít french press. Doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě, protože vzduch kávě škodí a káva tak přichází o své aroma. Káva má tendenci absorbovat vše, co se nachází v jejím okolí, proto ukládejte mimo ostatní potraviny, především koření a jiné aromatické potraviny.

Nejvhodnější čas na kávu?

Pokud máte kávu jako jeden ze zdrojů energie během dne zaměřte se na konkrétní hodinu. Během dne totiž dochází se kolísání hladiny kortizolu a v případě, že si dáte kávu ve chvíli, kdy je hladina kortizolu na vrcholu, můžete tím narušit normální ranní produkci kortizolu a zatěžovat nadledvinky. Hladina kortizolu vyvrcholí kolem 8:30, poté začne klesat a kolem poledne jeho hladina znovu stoupne. Takže 9:30 až 11:00 je nejvhodnějším časem pro maximální využití kofeinu.

kdy si dat kavu

Organická káva z Peru

Za BIO kvalitu jsou označeny pouze kávy, u kterých se při pěstování používají pouze organická hnojiva bez použití umělých chemických látek. A to jak v samotné sezóně pěstování, tak ani v předešlých letech. Organické pěstování kávy navíc přispívá k udržitelnému životnímu prostředí, protože zvyšuje odolnost rostlin vůči chorobám.

bio kava
 
 

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

 

Složení: 100% Arabica.

Země původu: Peru

Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 1000 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: