BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml

Pokud jste si oblíbili kombuchu, můžete si ji nyní připravit i sami doma. Kombucha starter je tekutina, díky které si vytvoříte scooby - počáteční živou kulturu a následně si můžete připravovat kombuchu pravidelně. První nálev (scoby) se dělá z 900 ml a 150 ml se dává na další nálev. Takže v první várce vytvoříte 750 ml kombuchy. Pokud se o scoby dobře staráte, žije dál a můžete ji opakovaně používat.

Skladem
Kód: 46568
Značka: BrainMax Pure
339 Kč / ks 303 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 0.2 kg
BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml
Novinka Tip

Zdravá kombucha u vás doma 

Kombucha je fermentovaný nápoj a přestože základní surovina připomíná houbu, nejedná se o houbu v pravém slova smyslu. Přesněji řečeno jde o speciálně vyšlechtěnou mikrobiální kulturu, která je zodpovědná za celý fermentační proces.

kombucha osvezujici
 
traveni
 

Kombucha a trávení

Naše střeva jsou osídleny miliardami bakterií a mikroorganismů, které mají pro naše zdraví nepostradatelný význam. Představte si mikrobiom jako různorodou komunitu organismů, kdy na jedné straně stojí bakterie, které nám škodí a na straně druhé bakterie, které nám pomáhají. K dosažení rovnováhy mezi těmito bakteriemi nám mohou pomoci některé potraviny. Fermentované potraviny, jako jsou jogurty, kimchi nebo právě kombucha obsahují živé mikroorganismy. Jelikož je kombucha produktem fermentace, vzniká řada probiotických kmenů, které jsou důležité pro vyvážený střevní mikrobiom. Kombucha je díky procesu fermentace bohatá na probiotické kmeny především z řady saccharomyces.

Co je fermentace?

Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (kvašené zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověka nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém.

Výhody BrainMax Kombucha starter:

  • BIO kombucha SCOBY pro přípravu počáteční kombuchy.
  • Při správné péči můžete později připravit i větší množství kombuchy.
  • Kulturu můžete opakovaně používat.
  • Vytvoříte kombuchu, která bude mít chuť přesně podle Vašich představ.
  • Můžete přidat nejen množství cukru podle sebe, ale také můžete kombuchu obohatit.
kombucha
Kombucha postup

Jak připravit kombuchu?

  1. Uvařte čaj a oslaďte ho.
  2. Smíchejte vodu, vychladlý čaj a vlijte starter.
  3. Přikryjte látkou.
  4. Nechte fermentovat 7-14 dní při pokojové teplotě.
  5. Slijte nápoj do láhve a uchovejte scobu.
  6. Vychutnejte si osvěžující kombuchu!

 

BIO certifikace CZ-BIO-001

Náš kombucha starter má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku! 

Složení:  voda*, černý čaj*, cukr*, probiotické kultury*. *z ekologického zemědělství. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně.

Upozornění: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření. Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být starter ihned použit. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem. Pokud s kombuchou začínáte, doporučujeme začít s menším množstvím (100 ml) a postupně přidat.

Původ: Bulharsko

Hmotnost: 100 ml.



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: