BrainMax Pure Coconut Grated Fine, Kokos strouhaný, jemný, BIO, 200 g
Strouhaný kokos je připravovaný z BIO kokosů pěstovaných v souladu s přírodou. Výsledkem je skvěle chutnající přísada do pečení nebo jako součást raw dezertů. Kokos je zdrojem prospěšných tuků, vlákniny, minerálů a vitamínů a nízkým glykemickým indexem a tím jsou vhodné i pro diabetiky.
Kokos zůstává populární v různých podobách po celé generace. Kromě kvalitních MCT tuků, které chrání kardiovaskulární systém, kokos obsahuje minerály jako je železo, mangan a hořčík.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
EAN: | 8594190021836 |
Kokos strouhaný - zdravá svačinka
Strouhaný kokos je připravovaný z BIO kokosů pěstovaných v souladu s přírodou. Výsledkem je skvěle chutnající přísada do pečení nebo jako součást raw dezertů. Kokos je zdrojem prospěšných tuků, vlákniny, minerálů a vitamínů a nízkým glykemickým indexem a tím jsou vhodné i pro diabetiky.
Kokosové ořechy zůstávají populární v různých podobách po celé generace. Kromě kvalitních MCT tuků (tuky se středně dlouhým řetězcem), které pomáhají chránit srdce a kardiovaskulární systém. Kromě toho snižují škodlivý LDL cholesterol a mají antimikrobiální, antivirové a protiplísňové vlastnosti. Dále kokos obsahuje minerály jako je železo, mangan, zinek a hořčík. Z vitamínů najdeme v kokosu vysoký obsah vitamínu E a navíc kokos obsahuje neuvěřitelných 61% vlákniny a tím zpomaluje uvolňování glukózy, podporuje trávicí systém, růst zdraví prospěšných bakterií a pomáhá ke vstřebávání živin.
Přednosti BrainMax Pure strouhaného kokosu:
- Zdroj prospěšných MCT tuků
- Vláknina, vitamíny, minerály
- Nízký glykemický index
- Zdravá pochoutka
- 100% BIO, RAW, VEGAN
- Přímo ze Srí Lanky.
Možnosti použití strouhaného kokosu
- Můžete přidat do své oblíbené snídaňové misky nebo kaše.
- Můžete přidat do pečení.
- Strouhaný kokos se hodí jako přísada do raw energetických tyčinek a dezertů.
Populární recepty s kokosem
Kokosovo-nutellové brownies
Složení:
-
115 g másla
- 200 g kokosového cukru
- 150 g nutelly
- 4 vejce
- 1 lžička vanilky
- 120 g hladké mouky
- 70 g celozrnné mouky
- 80 kakaa
- 35 g strouhaného kokosu
- 75 g ovesných vloček
Postup:
Troubu předehřejte na 175°C. Připravte si kulatou nebo hranatou formu, kterou vymažte a vyložte pečícím papírem. Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr a nutellu. Postupně přidávejte vajíčka a nakonec vanilku. V druhé míse smíchejte obě mouky a kakao a směs postupně přimíchejte k těstu. Jako poslední přidejte do těsta kokos a vločky. Těsto přelijte do formy a pečte 22-25 minut.
Nepečené kokosové tyčinky
Složení:
- 80 g strouhaného kokosu
- 85 ml agávového nebo javorového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky vanilky
- Špetka soli
Postup:
Všechny ingredience důkladně rozmixujte. Připravte si formu nebo plech s pečícím papírem. Vzniklou hmotu přitlačte do formy (nebo na plech) a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Sladká quesadilla
Složení:
- 2-4 tortily
- 1 zelení jablko, nakrájené na tenké plátky
- 20 g strouhaného kokosu
- 30 g pistácií
- 30 g sušených brusinek
- 30 g hořké proteinové čokolády, nakrájené na kousky
- 1-2 olivového oleje
Postup:
Půlku tortily rovnoměrně naplňte ingrediencemi. Jednu až dvě lžíce olivového oleje rozehřejte na pánvi a osmahněte tortilu tak, aby se čokoláda jemně roztopila. Rozkrojte tortilu na čtyři kousky a servírujte např. se šlehačkou.
Přednosti BrainMax strouhaného kokosu
Zdroj vlákniny
Kokos je doslova nabitý vlákninou, která prospívá celému trávicímu systému.
Zdroj MCT tuků
Bohatý zdroj MCT tuků. Tuky mastných kyselin se středním řetězcem, které se dobře metabolizují a mají zdraví prospěšné vlastnosti.
Nízký glykemický index
Pro svůj nízký glykemický index je kokos vhodnou pochoutkou i pro diabetiky.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Náš strouhaný kokos má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO kokos (Cocos nucifera)
Původ: Srí Lanka
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.