BrainMax Pure Kokosový cukr BIO, 250 g
Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který se nechá zkrystalizovat. Po získání dostatečného množství nektaru se za optimální teploty odstraní veškeré škodlivé prvky, které by mohl obsahovat. Až poté dochází ke krystalizaci. Kokosový cukr má nízký glykemický index (35), takže nezvyšuje tolik hladinu krevního cukru jako bílý cukr a tím je vhodný k slazení i pro diabetiky.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
EAN: | 8594190021515 |
Přírodní alternativa k řepnému cukru
Kokosový cukr je bohatý na inulin, což je přírodní prebiotikum, které je prospěšné pro střevní mikrobiom. Pomáhá vyživovat zdraví prospěšné bakterie a tím je pro nás daleko větším přínosem pro náš mikrobiom než řepný cukr.
Nektar z květů kokosové palmy
Kokosový cukr se získává z nektaru květů kokosové palmy, který se nechá zkrystalizovat. Po získání dostatečného množství nektaru se za optimální teploty odstraní veškeré škodlivé prvky, které by mohl obsahovat. Až poté dochází ke krystalizaci. Výsledkem je kokosový cukr v BIO kvalitě pocházející z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1640 kJ / 385 kcal |
Tuky | < 0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g
|
Sacharidy | 92,4 g |
- z toho cukry | 87 g |
Vláknina | < 1,7 g |
Bílkoviny | 9,3 g |
Sůl |
|
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Kokosový cukr
Původ: Indonésie
Skladování: Při pokojové teplotě, na suchém a tmavém místě.
Hmotnost: 250 g
Krtkův dort
Postup
- Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort a vystelme pečícím papírem.
- Rozdělíme si vajíčka na žloutky a bílky.
- Vyšleháme bílky a poté utřeme žloutky s kokosovým cukrem. Smícháme špačkovou mouku, prášek do pečiva a mléko.
- Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut.
- Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.
- Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačku s tvarohem vyšleháme do tuha.
- Připravíme si puding ve 100 ml mléka, který poté necháme vychladnout.
- Smícháme šlehačkovou směs s pudinkem a nalejeme na vydlabaný korpus.
- Na krém posypeme rozdrobený korpus.
- Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.