BrainMax Pure Mléčný kefír, zrna, BIO, 1 g
Kefírová zrna jsou živé kolonie probiotických bakterií, proteinů a lipidů. Pokud mají krystaly cukr, kterým se živí a tu správnou teplotu, rychle se rozmnožují a vytvářejí chutný nápoj s množstvím zdravých bakterií. Kefírová zrna jsou malá, téměř průhledná zrna, která se ve chvíli smíchání s vodou a trošky cukru, promění v kvalitní probiotický nápoj. Kefír je snadný způsob, jak doplnit zdraví prospěšné probiotické kmeny a zároveň si udělat chutný nápoj. Můžete jej pít každý den a podpořit tím zdraví střev. Zároveň tím máte kontrolu nad jeho výrobou a správným skladováním.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
Mléčný kefír plný probiotik u vás doma
Kefír je fermentovaný nápoj, kdy se za pomoci mléčného kvašení vytváří probiotické kultury, prospěšné pro náš trávicí trakt. Nicméně, aby náš trávicí systém mohl čerpat výhodný mléčného kefíru, je velmi důležitá jeho čerstvost. Proto si nyní můžete udělat svůj vlastní kefír a mít tak pod dohledem jak výrobu, tak i skladování, které je nejlepší ve skleněné láhvi bez zbytečného plastu.
Co je fermentace?
Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací kefíru si naopak škodíte přidáním cukru.
Probiotika a vliv na zdraví
- Podpoří zdraví střevní výstelky.
- Optimalizuje střevní mikrobiom.
- Podpoří lepší trávení.
- Přispěje k silnější imunitě.
- Zlepší vstřebávání vitamínů.
- Prevence střevních onemocnění
Podpoří zdraví střevní výstelky
Optimalizuje střevní mikrobiom
Podpoří lepší trávení
Zlepší vstřebávání vitamínů
Prevence střevních onemocnění
Příprava krystalů pro následný kefír
Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý na minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.
1. Kefírová zrna vsypte do 100 ml mléka.
2. Nechte fermentovat 24h. (po 12 hodinách opatrně promíchejte).
3. Po 24 hodinách sceďte přes sítko a propláchněte zrna vlažnou vodou.
5. Zrna jsou plně aktivována, jakmile 200 ml mléka zfermentuje v kefír.
Příprava mléčného kefíru
Mléčný kefír se obvykle fermentuje 24 hodin, nicméně pokud ani po jednom dni mléko nezkvasilo, můžete jej nechat až 48 hodin. Pokud se po jednom dni již kefír oddělil od mléka a je na váš vkus příliš kyselý, můžete jej nechávat fermentovat kratší dobu.
1. Aktivovaná kefírová zrna vložte do nádoby, ve které budou kvasit.
2. Zalijte čerstvým mlékem (600 ml) a nechte fermentovat 24h při pokojové teplotě. Nádoba by měla být uzavíratelná, nebo přikrytá látkou.
3. Opatrně sceďte přes sítko a kefír je hotov. Pro další přípravu stačí zrna opět vložit do čisté nádoby a zalít mlékem.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Náš mléčný kefír má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Dehydrovaná mléčná kefírová zrna*. *produkt z ekologického zemědělství.
Původ: Bulharsko
Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Obsahuje mléko. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.
Hmotnost: 1g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.