BrainMax Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
Kakao pochází z kakaových bobů, které jsou už zbaveny skořápky. Naše BrainMax Pure RAW kakao má obsah až 12% tuku a právě v tucích jsou vázány zdraví prospěšné látky. Zároveň tuk dodává kakau svou výraznou specifickou chuť. Kakao je v BIO kvalitě a neobsahuje žádný přidaný cukr. Naše kakao je 100% přírodní produkt v RAW kvalitě, proto neobsahuje žádné balastní látky (konzervanty, sladidla, aromata). Má výraznou a plnou chuť, aroma a jde o nealkalizované kakao.
Kakao je bohatý zdroj minerálů, kromě hořčíku obsahuje také vápník, železo a zinek. Kromě toho kakao obsahuje theobromin, což je látka, která je podobná kofeinu a stimuluje centrální nervový systém.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 8594190025681 |
Pure Raw Cacao 12, BIO 500 g
Kakaové boby, ze kterých vzniká kakao, jsou plody rostliny Theobroma cacao, což v řečtině znamená "pokrm bohů". A není divu. V oblasti Střední a Jižní Ameriky bylo původními obyvateli kakao velice ceněno. Už před 3000 lety se kakao používalo jako jídlo, lék nebo i měna. Dodnes existují kmeny, ve kterých je kakao ceněno jako posvátný nápoj. Kakao je známé jako největší rostlinný zdroj železa. Nicméně kromě železa kakao obsahuje také hořčík, minerál, který je důležitý pro náš kardiovaskulární systém a pomáhá přeměnit glukózu na energii. Mimo toho je kakao skvělým zdrojem serotoninu, tryptofanu, tyrosinu a fenylethylaminu. Tyto neurotransmitery jsou spojovány s příjemnými pocity a mohou dokonce zmírnit úzkosti a deprese.
Organické kakao obsahuje více než 40krát více antioxidantů než borůvky! Má úžasné skóre ORAC 98 000 na 100 g oproti borůvkám, které mají 2400. Skóre ORAC měří schopnost antioxidantů absorbovat volné radikály (které pocházejí ze znečištění a toxinů v našem prostředí), které způsobují poškození buněk a tkání.
Přednosti BrainMax Pure Raw kakaa:
- Silný antioxidant
- Vyšší obsah zdravých tuků (12%)
- Bohaté na polyfenoly a theobromin (nootropikum)
- Zdroj železa, zinku, hořčíku, draslíku, fosforu, mědi a vápníku
- 100% BIO, RAW, VEGAN, Non-GMO
- Země původu: Afrika
Možnosti použití kakaa
- Můžete přidat do proteinového šejku nebo svého oblíbeného smoothie.
- Kakaový prášek je výborný na výroku horké čokolády, kakaových nápojů, do jogurtů, desertů, dortů
Populární recepty s kakaem
Brownies wafle
Složení:
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 160 g žitné mouky
- 50 g hořké čokolády 85%
- 30 g kakaa
- 10 g chia semínek
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
Postup:
V míse si vyšleháme vejce společně s mlékem. Přidáme mouku, chia semínka, rozpuštěnou čokoládu, kakao, med, prášek do pečiva a lžičku skořice. Tyčovým mixérem rozmixujeme směs na hladké těsto. Hotové těsto nalejeme do vaflovače a pečeme 3-4 minuty, záleží na druhu našeho waflovače. Vafle můžeme polít medem nebo podávat s jogurtem..
Kakaový koláč
Složení:
- 120 g celozrnné pšeničné mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 15 g kakaa
- 75 g kokosového cukru
- 1 vejce
- 90 ml polotučného mléka
- 20 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 250 g jablek (oloupaných a nastrouhaných nahrubo)
- 40 g vlašských ořechů (nadrcených najemno)
- 50 g čokolády na vaření (minimálně 55 % kakaa)
Postup:
Formu na koláč vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, kakao, kokosový cukr, vejce, mléko a olej a vše důkladně promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Těsto vložte do připravené formy na dort a rovnoměrně rozprostřete. Poté těsto pokryjte nahrubo nastrouhanými jablky a posypte najemno nadrcenými ořechy. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 180–185 °C. Jakmile se koláč upeče, rozpusťte čokoládu nad vodní lázní a poté pomocí lžíce pokapejte povrch koláče..
Kakaové muffiny s borůvkami
Složení:
- 1 vejce
- kelímek zakysané smetany
- 45 gramů rozměklého másla
- 55 gramů kokosového cukru
- 25 kakaa
- 125 gramů hladké mouky
- balíček prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- dvě řady kvalitní hořké čokolády
- dvě až tři hrsti borůvek
Postup:
V míse rozšlehejte vejce s máslem, cukrem nakonec přidejte i zakysanou smetanu. V druhé míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao. Tuto sypkou směs postupně přisypávejte do mísy s tekutou směsí a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí v těsto. Do těsta přimíchejte borůvky. Můžete je předtím v misce promíchat s trochou krystalového cukru, aby nebyly kyselé. Nakonec nalámejte či nakrájejte čokoládu na kousky a přimíchejte je do těsta. Teflonovou nebo silikonovou formu na muffiny vyložte košíčky a naplňte je ze tří čtvrtin těstem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Přednosti BrainMax Pure RAW kakaa
Zdroj antioxidantů
Kakao je doslova nabité antioxidanty. Dokonce svým obsahem antioxidantů vítězí nad borůvkami!
Vysoký obsah železa
Kakao je velmi bohaté na železo. Z rostlinné říše má dokonce nejvíce železa, což je výborná zpráva především pro vegetariány a vegany.
Obsah theobrominu
Theobromin je známé nootropikum, které navozuje příjemné pocity a působí proti depresím a úzkostem.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše kakao má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% organické kakao (Theobroma cacao)
Původ: Afrika
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 500 g
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1430 kJ / 342 kcal |
Tuky | 11 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,5 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 45 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | <0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.