BrainMax Pure Vodní kefír, zrna, BIO, 5 g

Kefírová zrna jsou živé kolonie probiotických bakterií, proteinů a lipidů. Pokud mají krystaly cukr, kterým se živí a tu správnou teplotu, rychle se rozmnožují a vytvářejí chutný nápoj s množstvím zdravých bakterií. Kefírová zrna slouží k tomu, abyste si kefír mohli vyrobit v domácích podmínkách a zajistit si tak kdykoli vynikající perlivý probiotický nápoj. Vodní kefír je opakovaně použitelná živá kultura pro výrobu vodního kefíru, který je potřeba nejdříve aktivovat a následně můžete mít ultra zdravý probiotický nápoj, kdykoliv na něj dostanete chuť. Postačí vám k tomu troška cukru, kterým se probiotické bakterie živí a trošku trpělivosti.

Skladem
Kód: 46562
Značka: BrainMax Pure
299 Kč / ks 267 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 0.01 kg
BrainMax Pure Vodní kefír, zrna, BIO, 5 g
Novinka

Osvěžení plné probiotik u vás doma 

BrainMax Pure Kefírová zrna slouží k přípravě domácího kefíru bez mlečné složky. Z pohodlí domova si snadno připravite chutný osvěžující nápoj, který je navíc bohatý na probiotické bakterie, které podporují nejen trávení, ale také vyváženost střevního mikrobiomu, který je klíčový pro celkové zdraví. Jeho příprava je překvapivě jednoduchá – stačí kefírová zrna zalít vodou, přidat cukr a nechat fermentovat. Vodní kefír představuje alternativu pro ty, kteří nechtějí konzumovat mléčné produkty a přesto doplnit tolik důležitá probiotika

vodni kefirova zrna produkt
vodni kefir zrna

Co je fermentace?

Fermentace je proces, kdy dochází ke kvašení pomocí probiotických kmenů a trošky cukru. Během procesu živé kultury konzumují cukr a vytvářejí organické kyseliny, plyny a alkohol. Tradičně se fermentace používá nejen u mléčných produktů, ale také zeleniny (nakládané zelí, kimchi) a jiných potravin. Fermentací se tvoří probiotické kmeny, které jsou pro člověk nepostradatelné a prospívají nejen našemu střevnímu mikrobiomu, ale díky tomu i posilují imunitní systém. A co použitý cukr? Kefírové krystaly metabolizují cukr jako součást fermentačního procesu. Nemusíte mít tedy obavy, že s konzumací vodního kefíru si naopak škodíte přidáním cukru. I přesto má vodní kefír lehce nasládlou chuť a je mírně sycený, což je rovněž výsledkem fermentace

Probiotika a vliv na zdraví

  • Podpoří zdraví střevní výstelky.
  • Optimalizuje střevní mikrobiom.
  • Podpoří lepší trávení.
  • Přispěje k silnější imunitě.
  • Zlepší vstřebávání vitamínů.
  • Prevence střevních onemocnění

Příprava krystalů pro následný kefír

 

Pro aktivaci kefírových zrn je zapotřebí trošky cukru, který podpoří jejich růst. Můžete použít nerafinovaný třtinový cukr, protože ten je bohatý minerály nebo zkombinovat cukr v poměru 25 g bílého cukru a 5 g hnědého cukru. Při samotné přípravě kefíru již můžete použít klasický řepný bílý cukr.

Příprava kefíru

1. Vyberte vhodnou nádobu, určitě je lepší volit skleněnou láhev. POZOR:  V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice

2. Do láhve vložte zrna vodního kefíru a naplňte čerstvou, nejlépe nechlorovanou vodou a přidejte cukr.

3. Mírně otevřete horní víko sklenice, abyste umožnili proudění vzduchu potřebného pro fermentaci. Nechte při pokojové teplotě asi 1-2 dny.

4. Když je proces primární fermentace ukončen (přibližně po 1-2 dnech). Odstraňte horní víčko a sceďte kefír do skleněné nádoby/láhve, zatímco zrnka zůstanou ve sklenici.

5. Po scezení kefíru můžete do vodního kefíru přidat trochu ovocné šťávy nebo vymačkat čerstvou citrusovou šťávu. Lahve můžete uzavřít a nechat v lednici do dalšího dne pro druhé kvašení.

POZOR: V láhvi vzniká při fermentaci tlak a je třeba ji každý den 1-2x otevřít. Pro přípravu používejte pouze pevné sklenice.

 

BIO certifikace CZ-BIO-001

Náš kefír má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: Dehydrovaná vodní kefírová zrna*. *produkt z ekologického zemědělství.

Původ: Bulharsko

Skladování: Neotevřený produkt uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření musí být zrna ihned použita k aktivaci. Fermentované produkty mohou obsahovat stopy alkoholu a histaminu. V případě těhotenství, kojení, nebo podávání kefíru dětem se poraďte s lékařem.

Hmotnost: 5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: