Vanilka pravá BIO, Bourbon mletá, 10g
Jedná se o prvotřídní pravou Boubon vanilku v BIO kvalitě. Největším producentem vanilky je v současné době Madagaskar, odkud pochází i tato vanilka. Nejdůležitější obsahovou látkou je aromatický fenolický aldehyd vanilin, který je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření.
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 9901164000107 |
Položka byla vyprodána… |
Vanilka pravá BIO, Bourbon mletá 10g
Jedná se o prvotřídní pravou Boubon vanilku v BIO kvalitě.
Největším producentem vanilky je v současné době Madagaskar, odkud pochází i tato vanilka.
Nejdůležitější obsahovou látkou je aromatický fenolický aldehyd vanilin, který je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Toto koření znali již původní obyvatelé jihovýchodního Mexika, Toltékové a Aztékové, kteří ji nazývali tlilxochitl (černý lusk). Používali ji nejen jako přísadu při přípravě do nápojů z kakaových bobů a placek, ale i jako léčivý prostředek a tonikum, především k povzbuzení srdeční činnosti a k celkovému vzpružení organismu.
Vanilka pravá (Vanilla plantifolia) je vytrvalá orchidej. Pojmenování vanilka je původem ze španělského výrazu „vainilla“. Do Evropy bylo toto koření poprvé dovezeno v první polovině 16. století.
Aby sušená vanilka neztratila během přepravy z místa svého původu, tj. z Madagaskaru své aroma, distribuuje se v hermeticky uzavřených nejčastěji skleněných nebo kovových nádobách.
Vanilku lze použít v kuchyni jako přísadu do sladkých jídel, především moučníků, zmrzliny, čokolády, pudinků apod..
I jen malé množství krásně provoní váš domov. A nejen na Vánoce.
Složení: 100% vanilka Bourbon mletá BIO
Země původu: Madagaskar
Baleno: Česká republika
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (12°- 19°C, max, 65% vlhkost vzduchu)
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g | 1279kj / 306kcal |
Tuky | 10,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 26,4 g |
- z toho cukry | 15,6 g |
Vláknina | 44,9 g |
Bílkoviny | 5,7 g |
Sůl | 0,04 mg |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Vlhkost: max. 10 %
Obsah vanilinu: 1,3 - 2.0%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.